Η Ιστορία μας...

Η ίδρυση της εταιρείας Ασουρματζιάν έχει τις ρίζες της στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Ο Εδουάρδος Ασουρματζιάν εγκατεστημένος στην πόλη με την οικογένεια του απασχολείται μετά τον πόλεμο σε ένα χρυσοχοείο στην γωνία Μητροπόλεως & Βενιζέλου.

1956

Το 1956 επιτυγχάνει την αντιπροσώπευση των ρολογιών δύο Ελβετικών Οίκων και τα πρώτα brand names που καταγράφονται στο portfolio Ασουρματζιάν είναι τα ZENITH & ARSA.
Οι Ελβετικοί Οίκοι αξιώνουν τα κεντρικά γραφεία να έχουν έδρα στην Αθήνα κι έτσι ο Εδουάρδος Ασουρματζιάν μετακομίζει την επιχείρηση του επί της οδού Πραξιτέλους στο σημερινό ιστορικό κέντρο της πόλης.
Τα νέα γραφεία γνωρίζουν ανάπτυξη. Νέες, πάντα Ελβετικές, μάρκες προστίθενται όπως ΕΒΕL ,ANIMA,COUROS.
H επιτυχημένη πορεία της επιχείρησης όμως διακόπτεται και κάθε δραστηριότητα αναστέλλεται λόγω μιας πολύχρονης ασθένειας που ταλαιπωρεί τον ιδρυτή της.

Δεκαετία '70

1970

Το 1970 , μετά το θάνατο του Εδουάρδου Ασουρματζιάν τα ηνία αναλαμβάνει ο γιος του, Μηνάς , ο οποίος θα εργαστεί για την αναβίωση της επιχείρησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι, εκείνη την περίοδο, το portfolio της εταιρείας διαθέτει μόνο ένα brand name το Couros το οποίο είναι και private label.
Η οριστική ανανέωση της επιχείρησης επιτυγχάνεται μετά το 1974 οπότε και ξεκινά μια νέα φάση ανάπτυξης.

1975

Το 1975 η νέα εταιρεία παίρνει την αντιπροσωπεία της ΕΝΙCAR και ανακτά αυτήν της ΑRSA(leader brand name για την εποχή).
Η εταιρεία σταθεροποιεί τη θέση της. Ο Μηνάς Ασουρματζιάν με πολλή προσωπική εργασία και όραμα δημιουργεί μια επιχείρηση που κερδίζει έδαφος στην αγορά.
Δεκαετία '80

1982

Το 1982 μπαίνει στην επιχείρηση και ο νεότερος γιος της οικογένειας Ανδρέας και συμμετέχει ενεργά στην διοίκηση.

1983

Το 1983 είναι μια καλή χρονιά. Μια νέα μάρκα η ΟRION θα κάνει αίσθηση. Το μέχρι τότε άγνωστο Ελβετικό εργοστάσιο θα αντιπροσωπευτεί από την εταιρεία και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στο μέλλον αφού το 1984 είναι το πρώτο πλαστικό ρολόι που θα διαφημιστεί πανελλαδικά.
Την ίδια χρονιά η εταιρεία γνωρίζει άλλη μια επιτυχία. Μάρκα σταθμός τα ρολόγια CATAMARAN .Πάντα Ελβετικής προέλευσης αλλά μέσα στο σύγχρονο πνεύμα που θέλει το ρολόι να γίνεται μόδα. Οι πωλήσεις των CATAMARAN ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και σίγουρα στην εποχή τους ήταν το απόλυτο gadget. Συνέχισαν δε να διαφημίζονται και να γνωρίζουν επιτυχία.

1987

Το 1987 η εταιρεία διεκδικεί και κατορθώνει να αποκτήσει ένα ακόμα όνομα: το brand name CAMEL TROPHY που στη συνέχεια θα καταφέρει να το κάνει θρύλο στο χώρο του ρολογιού. Η ζήτηση των ρολογιών CAMEL από το 1987 έως το 1991 εκτοξεύεται, σε βαθμό που οι αποθηκευτικοί χώροι της εταιρίας δεν επαρκούν για να καλύψουν το stock και τις πωλήσεις .

1989

Το 1989 οι Αφοί Ασουρματζιάν θα συνεχίσουν την προσωπική τους πορεία στο χώρο με συνεχώς αυξανόμενη δύναμη, μεγαλώνοντας τη φήμη τους και κατακτώντας μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς. Τα ελβετικά ρολόγια ZODIAC που τότε αντιπροσωπεύουν είναι συνώνυμο της επιτυχίας .Στην αγορά είναι ήδη γνωστό ότι η διαφήμιση των προϊόντων τους αποτελεί προτεραιότητα και δαπανούνται μεγάλα ποσά για αυτό το σκοπό.
Δεκαετία '90

1993

Πάντα μέσα στον παλμό της εποχής και με την γνώση της αγοράς η εταιρεία αφουγκράζεται την νέα τάση που είναι η στροφή στο καλό sport ανδρικό ρολόι. Το 1993 υπογράφει συμβόλαιο με το brand name SECTOR. Η διάσημη NO LIMITS team και η φιλοσοφία marketing της sector (βραβευμένο διεθνώς) προσθέτουν μία ακόμα επιτυχία η οποία συνεχίζεται έως σήμερα με αμείωτους ρυθμούς.

2000 έως σήμερα

2001

Το 2001 αξιολογώντας τις νέες τάσεις της αγοράς προς τα fashion προϊόντα η εταιρεία επεκτείνεται με τα ROBERTO CAVALLI, JUST CAVALLI & VALENTINO , ενώ η αγάπη για το καλό μηχανικό ρολόι που χαρακτηρίζεται από μια καλή σχέση ποιότητας τιμής προσθέτει στο portfolio της εταιρείας, τα LOUIS ERARD.

2006

Παράλληλα, τα JUST CAVALLI JEWELS κάνουν προσιτό το επώνυμο κόσμημα και επικρατούν στις προτιμήσεις των καταναλωτών από το 2006.

Ένα νέο σημαντικό κεφάλαιο έχει ξεκινήσει στην εξέλιξη της εταιρείας.

Σήμερα η εταιρία ΑΣΟΥΡΜΑΤΖΙΑΝ είναι LEADER στο χώρο. Έχει συγκεντρώσει δυνατά brand names που ανταποκρίνονται στη σύγχρονη ανάγκη για το στυλ και αποτελούν τολμηρά fashion icons με έντονη προσωπικότητα.

Η εταιρεία Ασουρματζιάν έχει έδρα στον ιδιόκτητο χώρο της, 300τ.μ., επί της οδού Παπαρρηγοπούλου στο κέντρο της Αθήνας.